Er det muligt at få virus på sit Apple produkt?

Somme tider vil man som forbruger af et Apple produkt opleve fejl, som de fleste forbinder med virus fra download på nettet. Mange kender nok også til skrækscenariet, når nogle af de enheder, vi bruger allermest, går i stykker eller bliver ramt af virus.

De typiske virusser som kan forekomme, er malware, spyware og adware. Herunder ser vi nærmere på de største problemer, vores kunder oplever.

Virus på min iPad

Flere og flere oplever, at deres webbrowser bliver taget som ”gidsel”. Det der oftest sker er, at browseren bliver blokeret for søgninger og aktivitet og at brugerne bliver afpresset for penge.

Men som udgangspunkt har du intet at frygte. Når du surfer på nettet og downloader fra forskellige sider, indlæser din computer noget som hedder et JavaScript. Et JavaScript er en del af udviklingen hos diverse hjemmesider, og kan stå for de grafiske elementer. I dette tilfælde har din browser hentet dette JavaScript ned, for at fremtidig indlæsning af siden vil gå hurtigt.

I tilfældet med blokeringen og afpresningen, er de beskeder, som du ser på den pågældende hjemmeside, faktisk falske. Selvom det ser ægte ud, og det føles som om, at din enhed bliver spærret for videre brug, så er det ikke. Men du skal selvfølgelig ikke begynde at betale nogle penge nogle steder. Hvis du undgår dette, så er du sikker.

De skræmmende beskeder er dog nemme at slå fra. Det eneste du skal gøre er, at gå ind i Indstillinger, Safari, og så slå JavaScript fra. Ved at slå dette fra, stopper alle effekter på hjemmesiderne, og du har nu igen mulighed for at komme væk fra den hjemmeside, som har udsat dig for besværligheder.

Du kan også slette din browserdata og – historik, eller blot din Cache, som er den der opmagasinerer alle disse informationer.

Et nemt og hurtigt råd er, at sørge for at have et antivirusprogram installeret på din enhed, hvad end det er en computer eller iPad. Med et antivirusprodukt, er du sikker på, at dette ikke sker igen. Der er mange antivirusprogrammer, som hjælper dig til en mere sikker tilværelse i den digitale jungle. Ingen antivirussystemer er dårlige, men alle opfylder forskellige behov, så husk at gennemse disse, før du skaffer et antivirus program.

Min iPhone tænder og slukker hele tiden

Har du før oplevet, at din iPhone pludselig begynder at slukke og tænde af sig selv? Flere af vores kunder melder netop dette problem. Der er delte meninger om, hvorfor netop iPhone bliver ramt af denne fejl. Nogle brugere mener, at de har fået en virus på deres IPhone, men dette er sjældent tilfældet.

Når du oplever, at din iPhone tænder og slukker, kan det være på grund af følgende punkter, som vi gennemgår herunder.

Udskiftning af skærm

Når du får udskiftet skærm af en forhandler, skal der gerne være styr på det hele. Fejlen forekommer dog ind i mellem, når frontglasset bliver udskiftet og det nye bliver monteret forkert. Hvis du oplever denne fejl, skal du kontakte den forhandler, som udførte udskiftningen, og få dem til at påsætte et nyt.

Manglende opdateringer

Når Apple opdaterer deres system iOS, kan der forekomme fejl. Dette sker meget sjældent, men når det gør, påvirker det kun en lille del alle deres produkter. Opdateringen bliver rettet så hurtigt som muligt, så derfor er det vigtigt, at du opdaterer din iPhone ligeså snart du får en notifikation om en ny opdatering på telefonen.

Tving dit appleprodukt til slukke

De fleste problemer du oplever med iPhone, iPad og andre Apple produkter, kan ofte løses ved at lave et soft og hard reset af din enhed. Denne metode er typisk sidste udvej for dig, når du skal løse dine problemer. Dit appelprodukt har ikke godt af dette, men det kan være nødvendigt i nogle tilfælde.

Hvis du vil forsøge at løse problemet med et soft eller hard reset, kan du læse vores guide til at slukke og genstarte iPhone .